Rastirata

Smokefree-rastirataSmokefree-rastirata on nikotiinittomuutta edistävä opetusmateriaali, joka on suunniteltu erityisesti 5.–6. luokkien opetukseen, mutta soveltuu hyvin myös yläkouluikäisille. Tehtävät haastavat  pohtimaan tupakka- ja nikotiinituotteiden käytön vaikutuksia ihmisiin, ympäristöön ja yhteiskuntaan ja niitä voidaan hyödyntää eri aineiden opetuksessa.

Materiaali sisältää Tupakan tarina -julisteen, tehtävärastit vastauslomakkeineen sekä ohjaajan oppaan, joka toimii purkukeskustelun apuvälineenä. Rastirataan kuuluu viisi tehtäväpistettä, joita kierretään ryhmissä ja se voidaan toteuttaa kokonaisuudessaan 2 x 45 minuutin oppitunnilla.

Materiaali löytyy alta pdf-tiedostoina. Painettua versiota voi tilata postimaksujen hinnalla EHYT ry:n julkaisukaupasta.

Valmistelut

Tulosta materiaalit. Riippuen ryhmän koosta, kutakin tehtävämonistetta kannattaa tulostaa 1-2 kappaletta ja vastauslomakkeita yksi per ryhmä. Tupakan tarina -juliste on osa rastia nro 4. Lue läpi opettajan ohje ennen aloitusta. Järjestä pöydät viiteen ryhmään ja jaa tehtävämonisteet valmiiksi kullekin rastille tekstipuoli alaspäin.

Ohjaajan opas (pdf)
Tehtävärastit 1-5 (pdf)
Tupakan tarina -juliste (pdf, koko A3)
Vastauslomake (pdf)