Tervetuloa mukaan Smokefree-kilpailukaudelle!

Smokefree-kilpailu on jälleen startannut. Mahtavaa, että olette mukana edistämässä nuorten nikotiinittomuutta ja hyvinvointia! Tällä kaudella mukana kilpailemassa on 1013 ryhmää, yhteensä yli 18 000 yläkouluikäistä nuorta ympäri Suomen.

Valitettavasti vapaa-ajan harrasteryhmistä ei tällä kertaa saatu omaa kilpasarjaa vähäisen osanottajamäärän vuoksi. Harrasteryhmät kisaavat siis samoissa luokkakohtaisissa sarjoissa koululuokkien kanssa. Harrastusryhmien kilpasarja määräytyy nuorimman osallistujan mukaan.

Tarvittavat materiaalit on lähetetty painosta linkin kautta ilmoittautuneille. Mikäli ilmoittauduitte myöhemmin, materiaali saattaa olla vielä matkalla.

Uutiskirjeet ilmestyvät verkkosivuillemme ja sähköpostiin kerran kuukaudessa. Jokainen uutiskirje sisältää mm. kuukauden keskusteluvinkin. Vinkit lisätään myös Smokefreen verkkosivuille Keskusteluvinkit -osion alle, josta ne ovat helposti löydettävissä.Tulossa erilaisia tehtäviä ja vinkkejä nuorten kanssa tehtäväksi! Ensimmäiset kuukausipalkinnot arvotaan marraskuun alussa ja julkaistaan seuraavassa uutiskirjeessä.

Mikäli haluat poistua postituslistalta, voit tehdä sen helposti uutiskirjeen alaosassa olevan linkin kautta.


Nuuskakoukku-kampanja alkoi

Elokuussa alkoi noin vuoden kestävä Nuuskakoukku-kampanja, jonka tavoitteena on edistää nuorten kriittistä suhtautumista nuuskaa kohtaan, sekä lisätä lähiaikuisten ymmärrystä nuorten nuuskakulttuurista ja nuuskaan puuttumisen tärkeydestä. Kampanja koostuu yläkouluikäisille, heidän vanhemmilleen sekä yläkoulujen opettajille suunnatuista kampanjaviikoista.

Seuraa kampanjaa somessa tunnuksella #nuuskakoukku ja lue lisää www.nuuskakoukku.fi. Yläkouluikäisille kampanja pyörii Instagramissa @BuenoTalk -tilin alla ja aikuisten kampanjamateriaalin kanavana toimivat EHYT ry:n Twitter– ja Facebook-tilit.

BuenoDocs on uusi videosarja, joka käsittelee nuoria juuri nyt puhuttelevia ehkäisevän päihdetyön teemoja. Ensimmäisessä jaksossa lähdettiin selvittämään sitä, miksi nuuska “sätii”. Video on osa Nuuskakoukku -kampanjaa.

 

Ksi, jossa nuuskapussi. Kuvassa teksti: BuenoDocs: Sätimisen jäljillä.

Onko jotain mielen päällä? Ohjaa nuori nettimummolaan!

Muruset ovat vapaaehtoisia netti-isovanhempia, jotka ovat netissä lapsia ja nuoria varten. Nettimummon tai -vaarin kanssa voi keskustella samoista asioista kuin omienkin isovanhempien kanssa: kavereista, harrastuksista tai mistä vaan mielen päällä olevasta asiasta. Toiminta on suunnattu peruskouluikäisille nuorille.

Vinkkaathan palvelusta nuorille ja myös nuorten vanhemmille esimerkiksi Wilman kautta!


Seuraa meitä somessa!

Smokefreen verkkosivuille ja sometileille päivitetään ajankohtaisia teemaan liittyviä uutisia ja puheenaiheita.

Jos teillä on kysyttävää tai haluatte antaa palautetta toiminnasta, voitte laittaa sähköpostia osoitteeseen smokefree (at) ehyt.fi.

Seuraava uutiskirje ilmestyy marraskuussa. Mukavaa lukuvuotta teille kaikille ja tsemppiä kilpailuun!