Tammikuun ajankohtaiset

Jälleen on käännetty kalenterista uusi sivu ja suunnattu katse kohti kevättä. Smokefree-kilpailussa ollaan ylitetty puoliväli – toivottavasti kilpailu on sujunut mukavasti ja olette tyytyväisiä antamiimme vinkkeihin nikotiiniteeman käsittelyyn.

Tammikuun uutiskirjeessä pyysimme kilpailuun osallistuneita nuoria vastaamaan lyhyeen palautekyselyyn koskien Smokefree-kilpailun syyskautta. Vastaamalla kyselyyn olette meille suureksi avuksi toiminnan kehittämis- ja arviointityössä, joten toivomme, että voisitte jakaa kyselyn linkin oman ryhmänne nuorille. Mikäli et ole saanut kyselyn linkkiä, ota yhteyttä: smokefree (at) ehyt.fi. Vastausaikaa on tammikuun loppuun asti.

 

Joulukuun arvonnassa onni osui seuraavien ryhmien kohdalle:

Nummelanharjun koulu 8A – Seinäjoen yhteiskoulu 8B – Korsholms högstadium 7A – Punkaharjun koulu 7-9D – Puistokadun koulu 7B – Pataluodon koulu 9C – Vetelin yläkoulu 9B – Lumijoen peruskoulu 7B – Vehkalahden koulu 7C – Pappilansalmen koulu 9U – Karis svenska högstadium 7B – Jussinpekan koulu 8B – Helsingin Uusi yhteiskoulu 7C – Kinnulan keskuskoulu 7A – Pattasten koulu 7D

Paljon onnea! Posti tuo yllätyspalkinnot voittajille.


Tammikuun keskusteluvinkki

Tupakkakasvin viljely sekä tupakkatuotteiden valmistaminen ja käyttäminen tunnetusti tuhoavat ympäristöämme. Pelkästään Suomessa tupakoitsijat jättävät vuosittain jälkeensä arviolta 4 miljardia tumppia. Tumppi sisältää muovia, joka ei maadu. Myös nuuskaroska on haitallista ympäristölle. Tuuli ja sade kuljettavat maahan heitettyjä tumppeja ja nuuskapusseja myös vesistöihin, ja niistä liukenee myrkyllisiä aineita vesistöjen ekosysteemeihin. Myös eläimet voivat vahingoittua tumppeja ja nuuskapusseja syötyään.

Pohtikaa yhdessä, minkälaisia ympäristövaikutuksia tupakkatuotteiden käytöllä on sekä nuorten omassa elinympäristössään, että globaalilla tasolla.

Voitte toteuttaa tehtävän Smokefree-rastirataan kuuluvan Tupakka ja ympäristö -tehtävän (tehtävä 2) avulla. Opettajan ohje ja rastirata kokonaisuudessaan löytyy täältä.


Nähdään EDUCAssa!