Rastirata on päivittynyt!

Smokefree-rastiradasta on ilmestynyt uusi, päivitetty painos. Tehtäväradan kiitosta saanut ja käytännössä toimivaksi todettu rakenne on pysynyt samana, mutta sisällössä on pieniä päivityksiä mm. tilastojen osalta. Tehtävien aiheissa käsitellään hivenen aiempaa enemmän nuuskaa. Tällä pyrimme sekä pureutumaan ajankohtaisiin ilmiöihin, että vastaamaan koulujen toiveisiin.

Rastirata on nikotiinittomuutta edistävä, valmis oppituntimalli, joka on suunniteltu erityisesti 5.-6. luokkien opetukseen, mutta soveltuu hyvin myös yläkouluihin – ja muille ryhmille, jotka koostuvat noin 11-15 -vuotiaista nuorista. Tehtävärata voidaan suorittaa kokonaisuudessaan 2 x 45 minuutissa tai vaihtoehtoisesti voi syventyä vain yksittäisiin tehtäviin, joiden aiheet haastavat pohtimaan tupakka- ja nikotiinituotteiden käytön vaikutuksia ihmisiin, yhteiskuntaan ja ympäristöön. Materiaaliin kuuluu Tupakan tarina -juliste, viisi tehtävärastia vastauslomakkeineen sekä ohjaajan opas, joka toimii purkukeskustelun apuvälineenä.

Rastirataa on entiseen tapaan saatavilla sekä suomeksi että ruotsiksi. Voit ladata sähköisen version ohjeineen suomeksi täältä ja ruotsiksi täältä tai tilata painetun version postikulujen hinnalla EHYTin julkaisukaupasta. Otamme myös mielellämme vastaan palautetta materiaaleista esimerkiksi sähköpostitse: smokefree (at) ehyt.fi.