Pirteää alkanutta vuotta – Smokefree-kilpailua jäljellä enää reilu kuukausi!

Kevätlukukausi on polkaistu käyntiin ja katse on suunnattu kohti muutaman kuukauden päässä häämöttävää kevättä. Smokefree-kilpailussa ollaan ylitetty jo puoliväli – 150 päivää kestävästä kilpailusta on jäljellä enää vähän reilu kuukausi!

lippuviiri

Smokefree-kilpailun kuukausiarvonta

Joulukuun kuukausiarvonnassa arpa suosi seuraavia ryhmiä:

Seinäjoen Yhteiskoulu 7H / Nöykkiön koulu 8B / Hakkarin koulu 7J / Hiekanpään koulu 7H / Kinnulan keskuskoulu 9 / Kalevankankaan koulu 7l / Hakkarin koulu 7B / Kartanonkosken koulu 7B / Hevospitäjän yhtenäiskoulu, Kartanon yksikkö 7B / Frosteruksen koulu 7B / Sylvään koulu 8C / Nepenmäen koulu 7A / Hirvelän koulu 7A / Nöykkiön koulu 8F / Arppen koulu 8A

Oikein paljon onnea kaikille voittajille!

Nuuska-agenttitoiminnan banneri

Nuuska-agenttimalli

EHYT ry:n tuottamassa Nuuska-agenttimallissa nuoret ovat itse ehkäisevän päihdetyön tekijöitä ja vertaisosaajia nuorten keskuudessa. Mallin tavoitteena on lisätä lasten ja nuorten tietoisuutta nuuskasta ja sen käytön vaikutuksista, ehkäistä nuuskakokeiluja ja käyttöä.

Nuuska-agentit ovat vapaaehtoisia nuoria, joilla on faktat hallussa

Nuuska-agentit ovat vapaaehtoisia 7.-9. -luokkalaisia nuoria, jotka seuraavat nuuskailmiötä omissa toimintaympäristöissään, koulussa tai vapaa-ajalla. Havainnointi ei kohdistu yksittäisiin henkilöihin. Nuuska-agentit pitävät nuuskainfoja nuoremmille oppilaille koulutyön sisällä tai vapaa-ajalla esim. harrastustoiminnassa. Nuuska-agentilla on työvälineinä diaesitys, Totta vai tarua -kortit, Kahoot-visa ja nuuskarastiharjoitus nuorimmille oppilaille. Nuuskainfojen lisäksi nuuska-agentit voivat toteuttaa mielekästä toimintaa koulussa tai vapaa-ajalla sekä toimia vaikuttajina ja aloitteentekijöinä.

Nuuska-agentteja ohjaa EHYT ry:n koulutuksen saanut aikuinen

Nuuska-agenttien toimintaa ohjaa EHYT ry:n koulutuksen saanut aikuinen, esim. opettaja, nuoriso-ohjaaja tai muu nuorten kanssa toimiva taho. Ohjaajien koulutus kestää 2,5 tuntia ja nuuska-agenttien koulutus noin 2 tuntia. Ohjaajan tehtävänä on koota vapaaehtoisten nuorten ryhmä, kouluttaa nuuska-agentit, sopia infotilaisuuksista ja järjestää muut yhdessä sovitut tapaamiset, mm. palautekeskustelu.

Malli on ohjaajalle helppo, koska nuoret ovat itse suunnittelijoita, tekijöitä, arvioijia ja vaikuttajia. Nuoret saavat toiminnastaan digitaalisen Open Badge -osaamismerkin, jonka voi liittää esim. kesätyöhakemukseen tai ansioluetteloon. Ohjaaja saa EHYT ry:ltä tukea mallin toteuttamiseen.

Oletko kiinnostunut toimimaan Nuuska-agenttiohjaajana?

Kerää alueeltasi vähintään viisi nuorten kanssa toimivaa ammattilaista ja tilaa maksuton koulutus tai kysy lisää: smokefree (at) ehyt.fi tai oman alueesi aluekoordinaattorilta.

EHYTin koulutyö ja Nikotiinihanke EDUCAssa!

EDUCA-koulutustapahtuman pääteema tänä vuonna on Hyvinvointia opinpolulle, työhön ja elämään. EHYT ry:n koulutyö on jälleen mukana EDUCA-messuilla, Helsingissä 24.-25.1.2020. Lauantaina 25.1. klo 14 Tulevaisuuden luokkahuoneessa Nikotiinihankkeen puheenvuoro “Haasteena nuorten nuuskan käyttö – mitä voimme yhdessä tehdä?”.

Tule keskustelemaan kanssamme nuorten hyvinvoinnista ja nappaa samalla mukaasi vinkkejä ja työkaluja ehkäisevään päihde- ja pelikasvatukseen. Osastomme sijaitsee Elämäntaito-kujalla 6r60.

Educa-messut messkukeskuksessa 24.-25.1.2020

Tsekkaa kuukauden keskusteluvinkki täältä.