Loma häämöttää!

Syksyn aherrukset alkavat olla paketissa ja pian koittaa ansaittu lepotauko sekä aikaa kerätä voimia kevätkaudelle. Toivottavasti myös Smokefree-kilpailu on sujunut hyvin kaiken muun uurastuksen ohessa.

Oletteko hyödyntäneet kilpailun aikana kuukausittaisia keskusteluvinkkejämme? Pääset vastaamaan kysymykseen joulukuun pikapalautteessa. Kyselyyn vastaaminen vie vain pari hiiren klikkausta. Jos haluat, voit toki jättää vastaamisen ohessa myös muuta palautetta tai toiveita liittyen esimerkiksi keskusteluvinkkeihin.

Marraskuun kuukausiarvonta

Arpaonni suosi seuraavia ryhmiä:

 1. Pielisjoen koulu 9B
 2. Tyryn koulu 8-9J
 3. Kartanon koulu 8A
 4. Hatsalan klassillinen koulu 8C
 5. Nummelanharjun koulu 8B
 6. Korsholms högstadium 8D
 7. Jaakko Ilkan Koulu 7C
 8. Pataluodon koulu 9E
 9. Kauhajoen yhteiskoulu 8B
 10. Lapuan yläkoulu 8C
 11. Mertalan koulu 7C
 12. Tampereen yliopiston normaalikoulu 9E
 13. Eurajoen yhteiskoulu 8B
 14. Kymintehtaan koulu PR7
 15. Oulaisten yläkoulu 8E

  Onnea! Voittajille on tulossa pienet palkinnot postitse.

Joulukuun keskusteluvinkki

Nuorten tupakan, nuuskan tai muiden nikotiinituotteiden käytön aloittaminen on sosiaalista puuhaa. Keskustelkaa nuorten kanssa siitä, miksi ja minkälaisissa olosuhteissa nuuska- tai tupakkakokeilut aloitetaan. Alkaako kukaan käyttää nuuskaa yksin? Voitte käyttää allaolevaa esimerkkiä keskustelun tukena.

Jennin mielestä Eelis ja Ville ovat hyviä tyyppejä, joiden kanssa olisi kiva viettää aikaa. Eelis ja Ville käyttävät nuuskaa. Jenniä ei nuuskan käyttö kiinnosta, mutta hän pohtii, pitäisikö kuitenkin kokeilla, kun osa muistakin kavereista on kokeillut nuuskaa.

Miten Eelis ja Ville ylipäänsä päätyivät aloittamaan nuuskan käytön? Miten Jenni voisi kieltäytyä tarjotusta nuuskasta? Miten Jenni voisi auttaa ystäviään eron huonosta tavasta?

Jos haluatte syventää harjoitusta, voitte hyödyntä Rastiradan harjoitusta numero 3.

Valtakunnallinen Tupakka ja terveys -päivä 23.1.2019

Tupakka- ja nikotiinituotteiden käyttö on Suomessa edelleen huomattava kansanterveysongelma. Tervetuloa pohtimaan ja keskustelemaan miten parhaiten saavutetaan nikotiiniton ja savuton Suomi 2030 mennessä. Ohjelmassa työpajoja, alustuksia ja poliittinen paneeli.

Tapahtuma on tarkoitettu terveydenhuollon ammattilaisille ja opiskelijoille, tutkijoille, viranomaisille ja päätöksentekijöille sekä lasten ja nuorten kanssa toimiville aikuisille.

Lisää tietoa tapahtumasta, ohjelma ja ilmoittautumislinkki löytyvät täältä.