Lokakuun uutiskirje

Smokefree-kilpailu on jälleen käynnistynyt. Hienoa että olette mukana edistämässä nuorten nikotiinittomuutta! Mukana on jälleen yli tuhat ryhmää: sekä koululuokkia, että tänä vuonna myös vapaa-ajan harrasteryhmiä. Tämä tekee yhteensä yli 19 000 yläkouluikäistä nuorta ympäri Suomen.

Tarvittavat materiaalit on lähetetty painosta osallistujille. Olemme erittäin pahoillamme materiaalien toimituksen viivästymisestä! Olkaa yhteydessä mikäli ette ole vielä saaneet jokaiselle ilmoittautuneelle ryhmälle yhteistä sitoumuslomaketta sekä kullekin osallistujalle omaa henkilökohtaista sitoumuskorttia.

Uutiskirjeet ilmestyvät verkkosivuillemme ja sähköpostiin kerran kuukaudessa. Jokainen uutiskirje sisältää mm. kuukauden keskusteluvinkin. Vinkit lisätään myös Smokefreen verkkosivuille Keskusteluvinkit -osion alle, josta ne ovat helposti löydettävissä. Tulossa myös toiminnallisempia tehtäviä ja vinkkejä työn tueksi! Ensimmäiset kuukausipalkinnot arvotaan tämän kuun lopussa ja julkaistaan seuraavassa uutiskirjeessä.

 

Nuoret ja nuuska

Ehkäisevän päihdetyön (EPT) viikkoa vietetään viikolla 45, (5.-11.11.2018)​. EPT-viikon teemana on tänä vuonna nuoret ja nuuska.

Nuuskan suosio nuorten keskuudessa on kasvanut: 8.-9. luokkalaisista nuorista 4,5 prosenttia ja ammatillisessa oppilaitoksessa opiskelevista 10,3 prosenttia nuuskaa päivittäin (THL, Kouluterveyskysely 2017).

Ehkäisevän päihdetyön viikolla kannustetaan ammattilaisia ottamaan nuuska puheeksi nuorten kanssa. Keskustelun tueksi tarjotaan materiaalia ja vinkkejä.

Teemaviikon järjestää Ehkäisevän päihdetyön järjestöverkosto ja viikon koordinoinnista vastaa Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry yhteistyössä Suomen Punaisen Ristin päihdetyön kanssa. Lisätietoa EPT-viikon kotisivuilta.

Ajankohtaiset ilmiöt verkkovanhempainilloissa!

EHYT järjestää vanhemmille kasvatuksen tueksi suunnattuja avoimia ja maksuttomia webinaareja eli verkkovanhempainiltoja. Verkkovanhempainillassa asiantuntija kertoo tutkimustietoon pohjaten, mitä vanhempien tulisi tietää käsiteltävästä aiheesta. Osallistujilla on myös mahdollisuus kysyä kysymyksiä ja käydä aiheeseen liittyvää keskustelua. Verkkovanhempainillat käsittelevät erilaisia nuorten elämän kannalta tärkeitä aiheita kuten päihteitä, pelaamista ja sosiaalista mediaa. Otamme mielellämme vastaan myös toiveita webinaareihin liittyen!

Osallistuminen on helppoa: voit osallistua verkkovanhempainiltaan tietokoneella, kännykällä tai tablet-laitteella mistä tahansa, kunhan sinulla on verkkoyhteys. Verkkovanhempainilta toteutetaan Adobe Connectin avulla. Jos haluat osallistua mobiililaitteella, sinun tulee ladata Adobe Connect -sovellus iOSille täältä tai Androidille täältä. Tietokoneella osallistuessasi sinun tulee hyväksyä Adobe Connect Add-in. Verkkovanhempainiltaan pääset aina osoitteesta ehyt.adobeconnect.com/verkkovanhempainilta varttia ennen tapahtuman alkua.

Verkkovanhempainillat tallennetaan, jotta niitä pääsee katsomaan myös jälkikäteen EHYT ry:n YouTube-kanavalla. Voit osallistua niihin halutessasi nimimerkillä. Lisätietoja verkkovanhempainilloista: aino.harvola(a)ehyt.fi .

Syksyn tulevat verkkovanhempainillat joka kuun viimeinen torstai klo 18:00–19:30:
29.11. Nuoret ja mielenterveys (Jenna Immonen / Sekasin-tiimivastaava, Suomen Mielenterveysseura & Maarit Suhonen / verkkopedagogi, EHYT)
Katso myös aiemmat verkkovanhempainillat:
25.10. Nuoret ja digipelaaminen (Tommi Tossavainen / mediakasvatuksen suunnittelija, KAVI & Aino Harvola / pelikasvattaja, EHYT)
(Teknisten ongelmien vuoksi tilaisuudesta ei tallennetta.)
27.9.2018 Nuoret ja nikotiinituotteet / Katri Saarela, asiantuntija (Smokefree-toiminta)
(Tallenne katsottavissa YouTubessa täällä, sekä laadultaan parempana Adobe Connect -tallenteena täällä.)
Lue myös aiheeseen liittyvä blogi.
30.8.2018 Nuoret ja alkoholi / Mika Piipponen, asiantuntija (nuoret ja päihteet)
(Tallenne katsottavissa YouTubessatäällä, sekä laadultaan parempana Adobe Connect -tallenteena täällä.)
Lue myös aiheeseen liittyvä blogikirjoitus.
26.4.2018 Rusmedel och unga (svenskspråkigt föräldramöte) / utbildningsplanerare Katarina Rehnström
(Tallenne katsottavissa YouTubessa täällä, sekä laadultaan parempana Adobe Connect -tallenteena täällä.)
22.2.2018 Mediataidot ja some / verkkopedagogi Mikael Westman
(Tallenne katsottavissa YouTubessa täällä, sekä laadultaan parempana Adobe Connect -tallenteena täällä.)
25.1.2018 Kannabis / asiantuntija Kim Kannussaari
(Tallenne katsottavissa YouTubessa täällä, sekä laadultaan parempana Adobe Connect -tallenteena täällä.)
31.10.2017 Digitaalinen pelaaminen / koulutussuunnittelija Aino Harvola
(Tallenne katsottavissa YouTubessa täällä.)

Muistathan seurata Smokefreen sometilejä?

Smokefreen verkkosivuille ja sometileille (Facebook ja Twitter: @Smokefreesuomi sekä Instagram: @BuenoTalk) päivitetään ajankohtaisia teemaan liittyviä uutisia ja puheenaiheita. Jos teillä on kysyttävää tai haluatte antaa palautetta toiminnasta, voitte laittaa sähköpostia osoitteeseen smokefree (at) ehyt.fi.

Seuraava uutiskirje ilmestyy marraskuussa. Mukavaa lukuvuotta teille kaikille!